Hulp bij…

Je kan in mijn praktijk in Amstelveen terecht voor psychologische hulp en begeleiding bij o.a.:

Depressieve klachten

Depressieve klachten komen in heel veel vormen en gradaties voor. Soms zijn de effecten ernstig, bijvoorbeeld erg belemmerend bij het dagelijks functioneren, soms lijkt het minder zwaar.

In mijn praktijk ga ik samen met jou op zoek naar jouw specifieke patronen, probeer te achterhalen waar het is begonnen en waar het eventueel mee zou kunnen samenhangen. Zo kunnen we bepalen wat voor jou het beste werkt om te komen tot vermindering of zelfs verdwijning van je klachten.

Lees hier meer over mijn werkwijze.

Terug naar klachtenoverzicht

Vermoeidheid en Burn-out

Vermoeidheid en Burn-out zijn uiteraard twee verschillende dingen. Ze kunnen wel met elkaar te maken hebben. Tegenwoordig hoor je best vaak dat mensen een Burn-out hebben. Strikt genomen kan dat in al die gevallen ook zo zijn, mogelijk is ook dat er te snel een conclusie wordt getrokken. Maar hoe je de (eigen) klachten ook noemt, het gaat erom te bepalen òf en in welke mate je er last van hebt.

Van vermoeidheid heeft iedereen van tijd tot tijd wel eens last. Als het je zo in de weg gaat zitten dat je een (te) lange tijd niet meer tot rust kunt komen, dan kan het tijd zijn om er iets aan te doen. Soms lukt het door er zelf eens goed voor te gaan zitten en erover na te denken of door er met een goede vriend over te praten en soms kan het nuttig zijn hier hulp bij te zoeken.

In mijn praktijk ga ik samen met jou op zoek hoe we meer rust in je leven kunnen brengen. Dit kan bijvoorbeeld door middel van ontspanningsoefeningen, mindfulness, psycho-educatie, maar ook m.b.v. cognitieve gedragstherapie. Hierbij beginnen we altijd met het bepalen van de factoren die het meest bepalend zijn (geweest) voor het verstoren van de energiebalans.

Terug naar het klachtenoverzicht

Matty van roozendaal psycholoog Amstelveen

Matty van Roozendaal

Psycholoog NIP en NFG lid

Als ervaren psycholoog help ik je graag een lastige periode te overbruggen!

 • Gecertificeerd Psycholoog NIP
 • Meer dan 25 jaar ervaring
 • Praktijk heeft een korte wachttijd
 • Behandelingen aanvullend vergoed
 • Afspraak in avonduren mogelijk

Praktijkinformatie

Praktijkadres:
Laan van Kronenburg 14
1183 AS  Amstelveen

Contactgegevens:
info@psychologenpraktijk-amstelveen.nl
Tel. nr.: 06 – 430 109 48

Angsten en traumatische ervaringen

Angsten en traumatische ervaringen kunnen zeer belemmerend werken in het dagelijks leven. Het begint vaak in het klein, valt soms niet direct op, als het nog kan worden onderdrukt of vermeden. Dan kan er nog “omheen” gewerkt worden. Dit kan een afdoende tactiek zijn, afhankelijk van de omstandigheden.

Als je op den duur de angstige ervaringen niet hebt kunnen verwerken of er in je leven eigenlijk niet omheen kàn (bijvoorbeeld bij sociale angst, als je toch vaak nieuwe mensen ontmoet in je werk), kan het steeds lastiger worden om nog goed genoeg te blijven functioneren.

Er kunnen verschillende technieken en therapieën worden ingezet om hier verbetering in te brengen (zoals ontspanningsoefeningen, desensitisatie, psycho-educatie, cognitieve gedragstherapie). De keuze hiervoor is afhankelijk van de soort angst, hoe sterk het aanwezig is, hoe lang het al bestaat, welk doel je wilt bereiken e.d.

Terug naar het klachtenoverzicht

Werk- en gezondheidsproblemen

Zowel privé als in een werksituatie kunnen er problemen ontstaan die je psychisch welbevinden kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan: langdurig ervaren werkdruk, conflicten met collega’s of een leidinggevende, relatieproblematiek, etc.

Als het van tijdelijke aard is en niet tegelijk zowel op het werk als thuis speelt, komt het in veel gevallen wel weer goed. Als op den duur blijkt dat je zelf toch moeite hebt om de juiste balans weer te vinden kan ik je daar als psycholoog bij helpen. Hierbij kunnen verschillende technieken of therapieën worden ingezet, zoals: psycho-educatie, relatietherapie, communicatietraining, conflicthantering e.d.

Terug naar het klachtenoverzicht

Rouw en Verlies

Rouw gaat over verlies. Verlies kan over veel dingen gaan, niet alleen het verlies van naasten. Verlies van een relatie, verlies van werk, verlies van een bepaalde mate van gezondheid.

Natuurlijk maken we dit soort dingen allemaal gedurende ons leven wel eens mee en gelukkig is de pijn ervan ook regelmatig goed te dragen en/of neemt na korte tijd duidelijk af. Wanneer dat niet zo is, kan de situatie (het verwerkingsproces) toch complexer zijn dan je in eerste instantie had verwacht. Dan kan psychologische begeleiding je verder helpen.

In veel situaties lijkt het zo te zijn dat mensen (te) hoge eisen aan zichzelf stellen; je vindt dat je je er maar ‘gewoon’ overheen moet zetten of dat je er na een jaartje of zo toch wel overheen zou moeten zijn.

Er zijn echter geen vaste regels wanneer het om rouwverwerking gaat. Elk proces is uniek en specifiek voor de persoon die het betreft. Dat besef alleen al, kan het begin zijn van meer rust en energie om je eigen weg hierin te vinden.

Terug naar het klachtenoverzicht

Verandering van levensfase

Iedereen maakt in zijn of haar leven verschillende veranderingen mee: verandering van woonplaats, van werk, van studie, van relatie, van gezondheid, van financiële situatie etc. etc.

Elke serieuze verandering in het leven kan aanpassingsproblemen met zich mee brengen. In veel gevallen verdwijnen die na een tijdje weer. Als de verandering erg groot is (of als zodanig wordt ervaren), er meerdere veranderingen tegelijk of meerdere na elkaar in relatief korte tijd plaatsvinden, kan het moeilijker worden om je draai weer te vinden. Dat is heel normaal en menselijk. Vaak helpt een kortdurende therapie je er weer bovenop.

Terug naar het klachtenoverzicht

Matty van roozendaal psycholoog Amstelveen

Matty van Roozendaal

Psycholoog NIP en NFG lid

Als ervaren psycholoog help ik je graag een lastige periode te overbruggen!

 • Mijn behandelingen worden aanvullend vergoed
 • Ik ben Psycholoog NIP
 • Meer dan 25 jaar ervaring in persoonlijke begeleiding
 • Mijn praktijk heeft geen wachttijd
 • De praktijk is gevestigd in Amstelveen

Praktijkinformatie

Praktijkadres:
Laan van Kronenburg 14
1183 AS Amstelveen

Contactgegevens:
info@psychologenpraktijk-amstelveen.nl
Tel. nr.: 06 – 430 109 48

Neem contact op of maak een afspraak

Wanneer je nog vragen hebt of graag een afspraak wilt maken voor een eerste behandeling, dan verzoek ik je vriendelijk om vrijblijvend contact met mij op te nemen.

De wachttijden van Psychologenpraktijk Amstelveen:

 • Wachttijd intake-afspraak: 0-2 weken
 • Wachttijd voor in behandeling gaan: geen (de intake is direct de start van de behandeling)
Ben je aanvullend verzekerd?
Weet ik nietBasis verzekerdAanvullend verzekerd